Wihghg ik 
Wat valt er over mij te vertellen


 Riny Assink


Draaikrans


Rijtuig


Riny Assink
  Het is altijd heel lastig om over jezelf te vertellen, zeker als je 73 jaar bent en een zeer bewogen leven achter de rug hebt. Ik houd het maar bij zaken die voor deze site relevant zijn.

Mijn naam is Riny Assink en ik woon in het prachtige dorp Haringhuizen.

Vanaf mijn jeugd, die ik in de Amsterdamse Jordaan doorbracht, heb ik altijd grote interesse gehad voor de dingen die om mij heen gebeurden. Vooral techniek was toen al een ware passie, die werd gevoed door de talloze kleine technische bedrijfjes die de Jordaan rijk was. Bij de meeste bedrijfjes was ik welkom en werden mijn vragen meestal wel beantwoord en zo leerde ik mezelf een aantal basisvaardigheden aan. Ook mijn vader was een echte " doe het zelver "en ook van hem heb ik veel opgestoken.

Op school voelde ik me niet echt op mijn plek en op mijn 17e ben ik als zelfstandige een klein bedrijfje begonnen. Om dat te kunnen had ik "handlichting" van mijn ouders nodig, daar ik nog niet volwassen was.
Hoewel mijn ouders niet blij waren met mijn keuze, heb ik toch veel medewerking van ze gehad.

Wat opleidingen betreft ben ik dus autodidact. Wel heb ik wat kleinere cursussen gedaan om aan de inschrijving van de Kamer van Koophandel te kunnen voldoen.
Ik stond ingeschreven onder de noemer: Ontwerp en realisatie.
Als ontwerper was je n.l. niet gebonden aan allerlei regels, die voor een technisch bedrijf wel golden.

Maar goed, ik ben mijn hele leven bezig geweest met tal van uiteenlopende werkzaamheden en heb een brede ervaring in tal van vakgebieden opgedaan.
In mijn kennissenkring word ik ook wel de uitvinder genoemd. Zelf zie ik het meer als flexibel toepassen van techniek.

Het bouwen van een " Gouden Koets " is een project, waar ik mijn ervaring volledig in kwijt kan en zelfs mij onbekende technieken aan heb moeten leren.

  Riny Assink


Deurkruk


Rijtuigwiel


Riny Assink